Hækling,  Inspiration

Nybegynder

Første gang jeg kastede mig over hækling, startede jeg på et ret avanceret niveau selvom jeg aldrig tidligere havde ført en hæklenål. Jeg købte dyrt garn og opskrift på en hobbymesse og gik i gang med det, der skulle ende med at være et tørklæde sat sammen af blomster i forskellige farvekombinationer. Behøver jeg at sige, at blomsterne også fik forskellige størrelser?! Jeg havde ikke styr på ret meget, og da slet ikke en jævn hækle fasthed!!! Tørklædet blev aldrig færdigt, og jeg lagde hækling på hylden i nogle år.

Anden gang allierede jeg mig med nogle kyndige og erfarne hækledamer, og startede på begynderniveau. Det tog mig lidt tid at få det hele til at falde rigtig på plads oppe på øverste etage, men da det først gjorde, gik jeg lystigt i gang med hvad jeg nu fandt spændende. Jeg har været over bamser (f.x. amigurumi), sjaler, tæpper, tasker, pudebetræk, hatte og m.m.
Google og youtube har været til uvurderlig hjælp, og er det stadig den dag i dag. Jeg har lært ufattelig meget ved at kaste mig over en opskrift og så ‘tube’ det jeg ikke forstår eller ved hvordan man gør.
En anden god hjælp har været (og er stadig) fra de forskellige hæklegrupper på fb, jeg er med i. Alle er super gode til at hjælpe hinanden uanset niveau og “dumme spørgsmål”.

Det er min helt klare anbefaling at starte med at få styr på de forskellige maske-typer f.eks. ved at hækle karklude/vaskeklude, gæstehåndklæder, bedstemor/oldemor-tæppe og andre tæpper. Der findes opskrifter på tæpper, hvor man benytter flere forskellige slags masker.

Du kan selvfølgelig altid kigge forbi min hækleskole, hvor jeg viser hvordan du laver de forskellige masker og hvordan du starter helt fra bunden.


NYTTIGE LINKS: 

Hobbii/Karklude  • Tante Tråd/Karklude  •  Mayflower/Karklude 
•  Fuldtidsmor/Oldemortæppe  • Alt For Damerne/Oldemortæppe  •  Familie Journalen/Oldemortæppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *