Hækleskolen

Her kan du starte HELT fra bunden og arbejde dig op, eller vælge og vrage mellem de masketyper eller mønstre du gerne vil lære/opfriske. Er der et mønster eller en maske du gerne vil have vist, så smid mig lige en mail 🙂

Som nybegynder kan det være overvældende og uoverskueligt at vide, hvor man skal starte og med hvad. Her får lige et par råd af mig:

• Køb en hæklenål eller to f.eks. str. 3,5 og/eller 4 mm. De fåes rimelig billigt i Søstrene Grene og Tiger.

• Køb noget billigt bomuldsgarn (godt til klude, grydelapper, tøjdyr, sjaler, bordskånere m.m.) og/eller akryl garn (velegnet til tæpper, ponchos, sjaler m.m.) i netto, Søstrene Grene, fakta eller hvor du lige støder på det.

• Kast dig f.eks. ud i karklud som noget af det første; det er et nemt og overskueligt projekt, samtidig med at, du rent faktisk laver noget brugbart! Og så kan du øve RIGTIG mange forskellige masketyper ved at lave klude.

• Har du fået smag for håndværket, kan du – alt efter temperament begive dig ud i større/sværere projekter. Hvis du, som jeg, ikke er så god (læs: tålmodig) til  store, ensformige projekter, så er et sengetæppe med kun én slags masker er dødsdømt på forhånd. Men måske er det lige dét du har brug for at sidde og hygge/slappe af med, og så er det bare med at komme i gang! Jeg har lavet mange små ting og ellers større ting, hvor der bruges flere forskellige slags masker. Først det sidste års tid har jeg lavet flere store ting så som tæpper og sjaler.